ROOFVISSEN IS IN !

Hellevoetsluis ligt in een schitterend gebied met veel viswater. In de Vesting grachten, de singels en de polders lukt het meestal wel om een rover te vangen.

Onze trots, het Haringvliet ! Een indrukwekkend water waar in bepaalde jaargetijden enorme grote baarzen te vangen zijn. Een baars van 50cm is zeker géén uitzondering. Zelfs vanuit Finland, Rusland komen ze ingevlogen om te vissen met een gids om een nieuw personal best op hun lijstje bij te schrijven.

Sinds de World Predator Classic in 2014 in Hellevoetsluis zijn intrede deed, is een groots, internationaal roofvis evenement geboren! Elk jaar weer is het een feestelijke gebeurtenis om zo veel fanatieke vissers bij elkaar te zien. De derde week van juni zal het boot evenement plaatsvinden.

Wij bieden een zeer ruim assortiment aan kunstaas, accessoires en hengels voor -streetfshing, -doodaasvissen, -vissen vanaf de kant en/of vissen vanuit de boot.

Als roofvisser kunt u bij ons uw hart ophalen!


DOODAASVISSEN OP DE HAIR DOOR KOEN VAN RIJEN


Met de hair op roofvis

Koen met visHet is iets meer dan een jaar geleden dat ik bij de Catfish langskwam en op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Na een praatje met Mario, had hij een idee, met doodaas achter de vinnen aan van de snoekbaars. Waarop ik dacht, hmm waarom niet.

Als allrounder vis ik op alles wat maar vinnen heeft, dus doodaas was geen nieuwtje meer. Ik vis al jaren in de winter op snoek met de dobber en statisch dus dacht ik, we moeten gewoon wat lichter vissen dan op de snoek.

Dus een paar dagen later met vers gevangen voorn,alver en bleitjes (uit de vriezer!!!!) ging ik op pad.

Mijn uitrusting: 1.75 lbs allround hengel daar op een 7000 serie molen met 25/100 lijntje erop. We gaan statisch, dus mijn rodpod met beetverklikkers en gewoon lichte hangwakers. Aan mijn hoofdlijn een voorslag van 33/100 fluorcarbon en dat 2x de lengte van mijn hengel. Daar op gewoon een running rig (schuif montage) en een fluorcarbon onderlijn 20/100 met een haak maat 1/0.

Dit klinkt allemaal een beetje zwaar maar op sommige stekken vis je gewoon op de mosselen en tussen stenen en er bestaat altijd een kans dat er een grootmoeder snoek voorbij zwemt die ook niet vies is voor een voorntje.

De eerste avond, nog voordat het donker werd, kwam ik bij mijn stek. De ene hengel werd voorzien van een voorn en de andere met een alvertje, alle twee de haak in het staart deel van het visje.


Na een korte tijd begon de waker van de hengel waaraan de alver het werk moest doen met schokken omhoog te klimmen en mijn beet melder zijn hoogste lied te zingen. Snel greep ik mijn hengel en zette de haak en hoppa gat in de lucht, mis…

Langer wachten de volgende keer… Nieuw Alvertje erop en hoppa zelfde plek en nog geen 5 minuten begon mijn beetmelder te zingen. Nu langer wachten en hoppa de haak is gezet en een leuke snoekbaars werd uit gedrild en geland. Nu viel me op dat ik echter niet te lang moest wachten, want de haak zat aardig diep.

Koen met vis Als sportvisser doe ik enkel aan Catch en Release en ik vind dat vis veiligheid bij elke visser voorop de lijst moet staan. Als ik een visje wil eten ga ik wel naar de viswinkel.

Dus na een paar keer snoekbaarzen vond ik het bijna niet leuk meer. Ik zat boven op mijn hengels bang te zijn dat de snoekbaars zou gaan slikken.

Nu ben ik best geïnspireerd door de Engelse manier van vissen en kijk ik graag de filmpjes op Youtube. Tijdens het zoeken kwam ik een film tegen, “Zander at Dawn” waar die visser het over ‘de hair’ hadden. Die mannen hadden een speciaal tag pistool waar ze een soort haar systeem maakten. Met andere worden de haak zat buiten de aasvis!!!!! Waardoor het slikken van de haak verledentijd is!!!

Maar ja, ik heb niet zo’n tag pistool en ze zijn hier moeilijk te krijgen. Dus ging ik verder opzoek. Kwam ik een filmpje tegen van “Totally Awesome Fishing Show”. Echt leuke filmpjes, waarbij ze gingen vissen op snoekbaars in één van de Fisheries. Een Fishery is een betaalwater waar Engeland rijk mee is. Deze vissen hebben echter alles al gezien, geproefd en gevoeld, zeg maar een dressuur putje. Hier op dat betaalwater mag je alleen maar met enkele haak vissen en ze zijn heel zuinig op hun vissen. Daar verkochten ze speciaal voor snoekbaars en snoek stalen onderlijnen met een hair voorzien van haak om het slikken te tegen te gaan en zodat de vis makkelijker te onthaken is!!!!

Dus ging ik aan de slag om deze onderlijn na te maken en te optimaliseren.De eerste sessie was een succes! Alle vissen die ik ving van groot tot klein haakte ik perfect. Zelfs een snoek gevangen met de hair. Nadat ik Mario verteld had van hoe ik viste, was hij best verrast en vroeg of ik wou beschrijven hoe ik deze onderlijnen maak en hoe ik erbij kwam. Nou bij deze

Groet Koen!
Montage vissen met de hair op roofvis